Activities

26.O3.2017 - Aperitief concert Overijse
Aperitief concert Thoover in het Cultureel Centrum Den Blank te Overijse
26 MAART 2017 - 11u00

APERITIEF CONCERT THOOVER
Cultureel Centrum Den Blank - Overijse


Jenny Spanoghe - viool en altviool
Rita Rommes - marimba en klein slagwerk

Werk van J.S. Bach, A. Pärt, Frederic Devreese, Jan Van Landeghem, Jules Massenet

De marimba kennen we als een uitstekend instrument voor solo-optredens. Maar ook voor samenspel en het begeleiden van andere instrumenten kan het zeer mooi gebruikt worden. Twee uitstekende muzikanten brengen een gevarieerd programma met viool en marimba. Ze brengen ook elk een solowerk.

Jenny Spanoghes optredens worden gekenmerkt door een grote, ontroerende expressie en virtuoze levendigheid. Haar boeiend solo-en kamermuziekrepertoire gaat van de grote klassieke meesters tot de hedendaagse muziek. Jenny creëerde meer dan 100 werken en vele hedendaagse componisten droegen hun werk aan haar op. De mooiste zijn het vioolconcerto ‘Der Kuss’ van Jan Van Landeghem en zijn Widmung voor vijfsnarige viool. Ze behaalde in Belgie en buitenland verschillende prijzen en bespeelt een Petrus Gaggini van 1983, de moderne Stradivarius genaamd.

Rita Rommes studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen. Daar behaalde ze een Eerste Prijs met grootste onderscheiding voor Slagwerk en voor Kamermuziek. In 1988 behaalde ze het Hoger Diploma met grootste onderscheiding en in 2000 de graad “Meester in de muziek”. Rita treedt regelmatig op met orkesten en weet zich in de schijnwerpers te zetten op nationale en internationale podia. Haar pedagogische kwaliteiten brengt Rita in de praktijk aan de Academie voor Podiumkunsten in Overijse en aan de kunsthumaniora van Turnhout als leerkracht percussie en instrumentaal ensemble.


26 MAART 2017 - 11u00 tot 12u00

Cultureel Centrum Den Blank
Begijnhof 11
3090 Overijse

Prijs
Abonnement: € 8,00
VVK: € 10,00
Kassa: € 10,00

Bestel hier uw tickets